Echipa Noastra

          
          Serviciile furnizate de A.D.S.D. sunt realizate de o echipa internationala de experti cu formare, practica si recunoastere internationala.
          
          
Corneliu Iulian Loghin

          
          Consultant, Formator, Mediator, Cercetator
          Presedinte si Co-fondator al A.D.S.D.
          
          
          
          Are experienta in domeniile Justitiei sociale si restaurative, Solutionarii disputelor prin metode alternative, managementului de conflict, medierii, facilitarii si negocierii, in calitate de cercetator, consultant, formator si furnizor de servicii. El are nevoie de aceste competente in calitatea sa de Presedinte al Asociatiei de dialog si solutionare de dispute. Experienta sa anterioara in domeniile tehnic si al afacerilor ii permite sa ofere servicii in dezvoltarea organizationala si de sistem, precum si in managementul afacerilor de succes. Aceasta rara combinatie de competente in domeniul social si cel de afaceri ofera reale avantaje beneficiarilor sai de servicii.
          Are educatie, competente si experienta in domenii diverse, fapt ce ii permite sa faca fata cerintelor unei organizatii multidisciplinare cum este ADSD. El si-a inceput cariera ca inginer mecanic, in timp dezvoltindu-si competente in domeniile vinzarilor, managementului, marketingului dar si in cele ale sociologiei, managementului de conflict, metodelor alternative de solutionare a disputelor, justitiei sociale si restaurative. Cornel a obtinut diplome si certificate de absolvire eliberate de universitati, institutii si organizatii romanesti, europene si americane. In domeniul managementului si solutionarii disputelor, metodelor alternative de solutionare a disputelor, justitiei sociale si restaurative se pot enumera cele emise de Deutsche Gesellschaft für Technische Zusammenarbeit (GTZ) GmbH - Germany, Mount Royal College - Calgary, Canada, Mediation UK, Lkst Education and Training - UK, Solidarity Centre, American Bar Association- CEELI - USA, CDR Associates – Boulder, CO, USA, Centre for Policy, Planning and Performance, Victim Offender Mediation Association, International Restorative Justice Dialogue Institute, Centre for Restorative Justice and Peacemaking, University of Minnesota, School of Social Work, Minneapolis, USA.
          El a obtinut Diploma de Master in Medierea disputelor precum si titlul de Doctor in sociologie, emise de Universitatea “Al. I. Cuza” din Iasi, Romania.          A lucrat in domeniile ingineriei mecanice, comertului intern si exterior, in managementul de studio si retea de televiziune, in management, marketing si consultanta de afaceri. In sectorul nonprofit el a lucrat in calitate de cercetator in domeniile proiectarii si dezvoltarii de sisteme si servicii sociale, in calitate de consultant, manager de departamente si organizatii, precum si in calitate de furnizor de servicii de solutionare a disputelor prin metode alternative, justitie sociala si restaurativa. El a facut parte din grupul care a lucrat la crearea sistemului profesional de mediere a disputelor, in Romania.
          A fost autorizat de catre Consiliul de mediere in calitate de formator principal, examinator, evaluator si mediator. El sustine, de asemenea, cursuri si seminarii de Management de conflict, Metode alternative de solutionare a disputelor si Justitie restaurativa la trei universitati din Romania.
          Este autorizat sa lucreze in domeniul educatiei adultilor si este consultant pentru formare si asistenta tehnica (Training and Technical Assistance Associate) al Victim Offender Mediation Association, din St. Paul, USA.
          Face parte din Consiliul director al Victim Offender Mediation Association (asociatie profesionala din domeniul justitiei restaurative cu sediul in St. Paul, Minnesota, USA).
          In perioada 2006 - 2009, Cornel a fost membru in primul Consiliu de mediere din Romania (Consiliul de mediere este infiintat in baza Legii 192/2006 si are ca obiective crearea cadrului normative, supervizarea nivelului de calitate a serviciilor din domenu, autorizarea de servicii si furnizori de servicii profesionale in domeniul medierii disputelor).
          Este autor, coautor si coordonator al unor volume, articole si cursuri cu tematica in domeniile solutionarii disputelor prin metode altrenative si justitiei restaurative.
          Are cunostinte de limba engleza, franceza si italiana si locuieste in Iasi, Romania.

          
          Ann Warner Roberts

          
          Cercetator, Formator, Mediator, Consultant
          Membru in Consiliul Director si Co-fondator
          
          
          
          Annie este fost Director in cadrul in cadrul Centrului de Justitie Restaurativa si Restabilire a Pacii al Universitatii Minnesota (Center for Restorative Justice and Peacemaking at the University of Minnesota). Ea are o experienta vasta in calitate de mediator si facilitator, fiind expert in numeroase domenii relavante pentru solutionarea disputelor din cimpul social.
          In calitatea sa de autor a numeroase lucrari si fost Co-Director (Board Co-chair of the) al Victim Offender Mediation Association, Annie este angajata in promovarea si dezvoltarea celor mai bune practici, standarde, principii is valori din domeniul justitiei restaurative.
          Ea furnizeaza servicii de formare si asistare in solutionarea disputelor prin metode alternative si justitie restaurativa. Annie este Cercetator expert principal in cadrul University of Minnesota, School of Social Work.

          
          Barbara E. Raye

          
          Consultant, Formator, Mediator, Cecetator, Analist de politici
          Membru in Consiliul Director si Co-fondator
          
          
          
          Barbara si-a dedicat intreaga sa cariera imbunatatirii nivelului de edicienta al organizatiilor comunitare nonprofit si al agentiilor guvernamentale in munca acestora in domeniul justitiei sociale si al utilizarii etice a puterii. Ea a desfasurat aceste activitati atiti in cadrul universitar cit si in cel al organizatiilor nonprofit, aducind expertiza in domeniile managementului schimbarii sistemice si culturale, colaborarii, dezvoltarii si evaluarii de programe.
          Si-a inceput cariera in Indiana, in calitate de co-fondator si director a doua adaposturi pentru femei si copii, victime ale violentei. Ea a participat activ in crearea Coalitiei imptriva violentei domesice din Indiana (Indiana Coalition Against Domestic Violence). In aceasta perioada, a fost Presedinte al Unitarian-Universalist Society of Columbus, Indiana, fiind si membru (pentru doua legislature) in consiliul director al Quinco, organizatie de sanatate mintala cu activitate regionala, condos la acea data de John Carver.
          In 1983 a fost referent guvernamental la Minnesota State Humane Society. Ulterior si-a continuat activitatea in sectorul administratiei de stat in calitate de Director al Seviciilor pentru victime (Director of Victim Services).
          La nivel local, a functionat in calitate de Director al Policy, Planning, and Organization Development. In acest role, Barbara a condos si implementat primul plan strategic la nivel regional bazat pe nevoile cetatenilor, care a fost centrat pe colaborarea intersectoriala si a introdus masuri organizatorice bazate pe rezultate si performanta in departamentele administratiei din intreaga regiune. In toate pozitiile guvernamentale pe care le-a ocupat la nivel de stat si local, Barbara a avut ca obiectiv crearea cadrului pentru ca cetatenii si oficialii alesi sa poata lucra impreuna asupra politicilor, legislatiei si “responsabilizarii in realizarea obiectivelor”.
          Activitatea sa in cadrul sectorului nonprofit consemneaza pozitia sa de Director al Amherst H. Wilder Foundation's Training and Consulting Group, unde a lucrat cu o multitudine de organizatii din sectorul privat si public din zona metropolitana a Twin Cities. Barbara a fost unul dintre primii membri ai Development Committee of the Women's Foundation of Minnesota.
          In sectorul educational, a lucrat in calitate de expert in cadrul programului de Master in Managementul administratiei publice si nonprofit (Masters Degree Program in Public Administration and Nonprofit Management) al Universitatii Hamline. Ea a sustinut cursuri de Masurare a rezultatelor si performantelor, Conducere si planificare in organizatii nonprofit si Cercetare si evaluare de programe pentru manageri. La Colegiul St. Catherine, ea desfasoara sesiuni de formare si de consultanta in domeniile Conducerii proceselor de dezvoltare, Mediere si Eficientizare in procesul de schimbare.
          Barbara desfasoara si activitate privata de consultanta in domeniul managementului si conducerii in cadrul consiliilor directoare din domeniul nonprofit.
          Are un Master in Administrarea afacerilor la Universitatea St. Thomas din St. Paul, Minnesota si formare specializata in Minnesota Quality Award Criteria, Peter F. Drucker Foundation National Training Team Self-Assessment Tool, Carver Policy Governance Model for Boards of Directors and Governing Bodies, Myers-Briggs Qualification, Asset-Based Community Development (McKnight/Kreitzman Northwestern University), National Futurists "Shared Participation" group process leadership training, Fellowship of Reconciliation "Children's Creative Response to Conflict," si medierea disputelor la CDR in Boulder, Colorado.
          Domeniile sale de interes includ justitia restaurativa, procesele de angajament in cadrul grupurilor largi de cetateni, precum si eliminarea discriminarii sistemice bazate pe rasa, gen, disabilitati fizice, virsta, clasa si orientari emotive. Acestea au condus si definesc activitatea sa curenta, in calitate de Director Executiv al Center for Policy, Planning, and Performance. Barbara isi desfasoara activitatile in America de Nord, Africa si Europa.

          
          Penelope Harley

          
          Consultant, Formator, Mediator, Cercetator, Avocat,
          Membru in Consiliul Director si Co-fondator
          
          
          
          A obtinut licenta in Politici, Filosofie si Economie, cu specializare pe domeniul Relatii internationale, la Oxford University in 1986. In aceasta perioada a scris teza „Educatia Palestiniana sub ocupatie” (Palestinian Education Under Occupation), pentru care i-a fost acordat premiul Muhammed Yarbush Award for Arab Studies. Dupa absolvire a fost la Jerusalem in calitate de Rotary Foundation Scholar pentru a studia limba araba la Birzeit University, in West Bank.
          Din 1987 pina in 1999, Penelope Harley a lucrat la Education and Training Department of the City and Guilds of London Institute, si in calitate de Pastoral Head la Grey Coat Hospital School din Londra, unde a creat un sistem tutorial academic si a dezvoltat Health and Social Education curricula. A efectuat multiple calatorii in Orientul Mijlociu (mai ales in West Bank si Gaza, Israel, Jordan, Syria, Lebanon, Egypt, Morocco, Tunisia, si Yemen).
          Penelope a absolvit magna cum laude la Univeristatea Hamline, Facultatea de drept (Hamline University School of Law) din St. Paul, Minnesota, in 2002. In cadrul acestei facultati a avut calitatea de Resolution Institute's inaugural Postgraduate Fellow. Responsabilitatile sale in cadrul universitatii au cuprins coordonarea medierii clinice si cercetarea in domeniul solutionarii disputelor. A predat cursuri de solutionare alternativa a disputelor la Hamline, pina in 2002, cind a devenit profesor la Universitatea din Denver. Acolo preda cursuri de Justitie restaurativa si reconciliere in afaceri internationale in cadrul Programului de solutionare de dispute (Conflict Resolution Program) in cadrul Facultatii de Afaceri internationale. De asemenea aici preda un curs original: Justitie restaurativa, practici si principii (Restorative Justice: Practices and Principles), care incorporeaza tehnici de predare novative. Are formare in practici de solutionare a disputelor prin metode alternative, mediere victima-faptuitor so justitie restaurativa in contextul infractiunilor de violenta extrema. Face parte dintr-un cerc de sententiere comunitara si desfasoara activitati intr-o institutie corectionala pentru infractori minori.
          In 2003 a participat la organizarea celui de la 3-lea Simpozion bi-anual al Universitatii Hamline pentru Probleme complexe in solutionarea de dispute, intitulat „Dialoguri internationale asupra Justitie restaurative, Medierii si Practicii legale” ("Intentional Conversations about Restorative Justice, Mediation and the Practice of Law"). Ulterior a publicat un articol bazat pe rezultatele lucrarilor simpozionului, realizat in colaborare cu profesorul Jim Coben de la Dispute Resolution Institute. Din 2005 pina in 2006, Penelope Harley a activat ca Training and Dissemination Expert al Promotion of International Commercial Arbitration and other Alternative Dispute Resolution Techniques in tarile MEDA.
          Este membru membru al Association of Conflict Resolution (ACR) si aditor al MN ACR Newsletter, intre 2002-2004. Aleasa membru in Board si editor al newsletter-ului Minnesota Restorative Services Coalition.

          
          Russell A. Reetz jr.

          
          Consultant, Formator, Mediator, Cercetator,
          Membru al Consiliului Director si Co-fondator
          
          
          
          Russ are peste treizeci de ani de experienta nemijlocita in administratia si managementul sistemelor de justitie penale – in ultimii cinsprezece ani a fost Director al Serviciilor Instantei din Washington County (Washington County Court Services). A functionat in calitate de profesor la Universitatea de Stat Minesota si in calitate de Principle Practitioner for The Learning Labs on Outcomes. In present este consultant si formator in domeniile justitiei restaurative, bunelor practice in sistemul penitenciar si monitorizarea calitatii pe baza de performante. Are un Master’s Degree in Educational Leadership.

          
          Karen Elena Hawley
          
          Consultant, Manager, Formator,
          Membru al Comitetului Director si Co-fondator
          
          
          
          Karen Hawley este presedinte si proprietar al Hillswick Group, Ltd. Dr. Hawley are peste 20 ani de experienta in palningul strategic, managementul de proiect si de calitate. A implementat sistemele Total Quality Management atit in productie cit si in servicii cu cifre de afaceri cuprinse intre 200 mil. $ si 2.700 mil. $. Competentele sale acopera domeniile planingului strategic, evaluarii calitatii, eficientizarii si masurarii proceselor, dezvoltarea de strategii si programe de formare precum si sustinerea acestora, comunicarea intrainstitutionala, dezvoltarea si implementarea de sisteme de management al satisfactiei clientului.
          Dr. Hawley a fost unul dintre examinatorii primei editii anuale a Minnesota Quality Award (in 1991), si a fost Chief Judge pentru State Quality Award process (1994 - 1998). A fost Senior Examiner pentru Malcolm Baldrige National Quality Award, (1995 - 2000), si detine si in continuare calitatea de Alumni Examiner.
          Inainte de a-si infiinta afacerea, a lucrat la Honeywell, Inc. timp de 15 years, in diferite posturi in domeniile planificarii strategice, calitatii, managementului operational si de program, in industria de aparare, a produselor comerciale si in servicii.
          Are Bachelor's degree in ingineria electrica (1971), un Master's degree in administrarea afacerilor (1977), si un Ph.D. in afaceri (1980), toate acordate de University of Minnesota.
          A predate cursuri pre si post universitare de management, planificare strategica, management al calitatii si psihologia managementului, la University of Minnesota si College of St. Catherine.
          Dr. Hawley este voluntary active, facind parte din Consiliul director al Harriet Tubman Center, a fost Presedinte al Consiliului de administratie, iar in present este Presedinte al Board of Advisors al Minnesota Performance Improvement Network. Este membru al Academy of Management si al American Society for Quality.

          
          Susan L. Sherard
          Consultant, Formator, Manager,
          Membru in Comitetul Director si Co-fondator
          
          
          
          

          
          Lauconia Loghin

          
          Consultant, Mediator, Formator, Avocat
          
          
          
          
          Absolventa a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii “Al. I. Cuza” Iasi, a ales sa dezvolte o cariera in domeniul avocaturii, cu specializare pe asistare, reprezentare in instanta si consultanta juridica acordate persoanelor juridice si fizice in drept civil, drept administrativ, dreptul muncii si comercial. Este practician in insolventa fiind asociat coordonator al Centrului de Expertiza in Insolventa (SPRL), desfasurind activitati specifice domeniilor reorganizarii judiciare si a falimentului societatilor comerciale.
          Expertiza sa din domeniul juridic este completata prin asistarea beneficiarilor-parti in dispute si in calitatea sa de mediator, cu practica de asistare pe caz incepind cu anul 2002. In anul 2007 a fost autorizata in aceasta calitate de catre Consiliul de mediere iar in prezent profeseaza in cadrul Societatii civile profesionale de mediatori Loghin si asociatii, din Iasi. Formarea sa ca practician si formator in domeniul solutionarii disputelor prin metode alternative s-a realizat incepind cu anul 2001, prin programe de programe de formare organizate de CMSC Iasi, Mount Royal College-Calgary, Canada, Mediation UK, Lkst Education and Training – Marea Britanie, Solidarity Centre America Bar Association- CEELI Centre for Policy, Planning and Performance, Victim Offender Mediation Association, Minneapolis, USA.
          Are un master in Medierea Conflictelor obtinut la Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi, Facultatea de Psihologie si Stiintele educatiei si este autorizata de catre Consiliul de mediere in calitate de formator. A participat la designul si realizarea a numeroase module de pregatire initiala si dezvoltare profesionala continua in domeniul solutionarii disputelor prin metode alternative si medierii de dispute.
          Este membru al Baroului de Avocati Iasi, al UNPRL Romania (Vicepresedinte al filialei din Iasi), membru fondator in Asociatia Mediatorilor profesionisti, asociat in cadrul Societatii civile profesionale de mediatori “Loghin si asociatii” si asociat coordonator al Centrului de Expertiza in Insolventa SPRL.

          
          Laura Chiticariu

          
          Consultant, Mediator, Formator, Avocat
          
          
          
          
          Absolventa a Facultatii de Drept de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi, profeseaza in calitate de avocat, activitatea desfasurata in cadrul cabinetului sau fiind orientata pe asistarea si reprezentarea in instanta precum si pe acordarea de consultanta juridica pentru persoane juridice, in domeniul civil, dreptul muncii si comercial. Este administrator judiciar si lichidator compatibil in cadrul Centrului de expertiza in insolventa (SPRL). In cadrul Centrului de mediere si securitate comunitara este consultant si coordonator al programului Clinica juridica, asigurind coordonarea proiectului, desfasurind activitati de management, foundraising, resurse umane, formare, mediere conflicte.
          Formarea sa in domeniul solutionarii disputelor prin metode alternative s-a realizat incepind cu 2001, prin participarea la cursurile organizate de ABA - USA, Solidarity Center, Mediation UK, Laval University – Canada, Victim Offender Mediation Association - USA. A urmat stagii de formare in domenii ca Women Leadership (South East Europe Leadership Initiative - Slovenia), strategie si planificare, management al resurselor (LARC, UNHCR), strategii inovationale si managementul riscului in afaceri (Academia Internationala de Studii comparate –Italia), test case litigation (Centrul de Resurse Juridice – Romania), Fonduri structurale (Structural consulting).
          Este mediator de dispute si formator autorizat de catre Consiliul de mediere, practica sa in domeniul solutionarii disputelor prin metode alternative incepind inca din anul 2001, in cadrul programelor realizate in cadrul Centrului de mediere si securitate comunitara din Iasi.
          In 2004 a obtinut titlul de Master in Medierea Conflictelor la Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi, Facultatea de Psihologie si Stiintele educatiei.
          Este membru al Baroului de Avocati Iasi, al UNPRL Romania,, membru fondator in Asociatia Mediatorilor profesionisti, asociat in cadrul Societatii civile profesionale de mediatori “Loghin si asociatii” si asociat coordonator al Centrului de Expertiza in Insolventa SPRL.